47-48 МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ НА КОТКИ ПОД ЕГИДАТА НА                

Националната Федерация по Фелинология и ФИФе


logoНа 26-27.11.2016г. от 10-17ч. всички любители на котките са поканени на поредните две   Международни изложби, които ще протекат в Музея ,,Земята и Хората“ в град София. По традиция през тези два дни ще се срещнат лице в лице представителите на повече от 19 породи котки и ще се състезават за титалата НАЙ-КРАСИВАТА КОТКА. Международно жури от четирима съдии ще отсъждат котките според тяхната възраст, пол, породна принадлежност и не на последно място –според характера. Отсъждането се извършва по правилата на ФИФе, според породните особености на стандарта за всяка порода, в различни класове, определени  от възрастта и получените титли в различните изложби.

Най- високата титла е Европейски Шампион. За кастрирани котки се присъжда титлата Европейски премиор .

За да получи такава титла една котка започва от клас Открит,преминава в  клас Шампион,Международен Шампион и Гранд Международен Шампион.За получаването на всяка титила са необходими определен брой оценки, събрани от определен брой съдии в различни държави.

Котките ще преминат ветеринарен контрол, ще бъдат проверени за микрочип и ваксини, както и за болести, подрязани нокти и чисти очи и уши.

Най-малките котета са на възраст 4месеца, а в клас ,,Ветерани,,- участват котки навършили 8 години.

В клас ,,Домашна котка,, може да вземе участие всяка кастрирана домашна котка. Тя получава специална награда за домашна котка,като  оценката и зависи единствено от нейната красота и излъчване.От котките се изисква търпение, желание за себеизява , стоицизъм, спокойствие, мъдрост и много харизма, за да могат заслужено да получат титилата,,НАЙ-КРАСИВА КОТКА“. В края на всеки от двата дни съдийското жури ще даде своите номинации и на БЕСТ ИН ШОУ и номинираните котки ще дефилират в ръцете на стюардите пред смълчаната публика, за да ни покажат отново многоликото лице на ПРИРОДАТА,която и до днес намира своето място в домовете ни, като частица от свободолюбивия дух на нашите котки.

В залата на Музея ще заемат място фирми, представящи различни храни, аксесоари и принадлежности,без които любителите на котки не си представят съвременото общуване с потомците на Бастет.

Между изложителите ще бъде разиграна томбола, чийто инициатор е една от фирмите.

В специално организирано фото студио котките ще бъдат снимани от професионални фотографи.

На втория етаж на Музея ще тече изложба на картини, посветени на котките.Любителите на котки могат да си закупят маслени, пастелни и графични картини на любимите си породи.

Запознайте се с породите, които ще бъдат наши гости!

По-долу в PDF файл, който можете да свалите и от ТУК те са представени със снимки и кратко описание на историята на всяка порода.

Котките пристигат от Гърция,Италия, а голяма част от тях са родени у нас и са резултат от години селекционна работа на българските развъдчици.

Заповядайте и бъдете наши гости!

Цялата информация може да изтеглите в PDF формат от ТУК:icon_pdf-2a