16 – 17 ноември 2013 г.
ХХХVII и ХХХVIII Международна (ФИФе) изложба на котки

Национален музей „Земята и хората“
София, бул. „Черни връх“ № 4
10 – 18 часа

2013.11.02 Plakat kotki wНа 16 и 17 ноември 2013 г. (събота и неделя) в Музей „Земята и хората“ Националната федерация по фелинология отново ще представи най-красивите котки на своите 37-ма и 38-ма международни ФИФе изложби. Отново сред блестящите гигантски кристали ще се радваме на внушителните мейнкуни, царствените персийки, плюшените британци и екзоти, интелигентните сфинксове, синеоките бирманки, невски маскарадни и регдоли, приказните норвежки и сибирски горски котки, елегантните ангори, уникалните манксове и кимрик, впечатляващите бенгалки, грациозните руски сини, забележителните корниш рекс, шартрьоз, както и миниатюрните шедьоври сингапури.

Участниците наброяват 150 и са от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Белгия, Холандия, Турция и Италия. Правилата на конкурса са по системата на FIFe със съдии от Франция, Швейцария и Литва. НФФе е организацията с най-големи традиции и популярност у нас със своите над 60 действащи развъдника и индивидуални членове, разпределени в 5 породни и регионални клуба.

Изложбите на Националната федерация по фелинология са с достъпни такси за участниците и посетителите. Входът е с билетите за музея на цена 4 лв. Намаление от 2 лв. има за деца над 3 г., ученици, студенти и пенсионери. Двама възрастни и децата им до 18 г. влизат със семеен билет от 6 лв. Групи от 10 и повече деца влизат с билети по 1 лв.